Mors dag

Idag har vi firat att vi är mammor här i Sverige. Det är väldigt få utöver vi mammor som verkligen förstår hur krävande och uppoffrande det är att vara en bra mamma. Visst finns det ju de som har det lätt oxå, men då är det nån annan som måste göra "skitjobbet", eller så blir det bara ouppfostrade ungar av det hela.
Fast det kan det ju bli fast nån försöker uppfostra, i enstaka fall...

Jag fick kort och presenter av alla mina barn på morgonen, och det var så gulligt när de kom i samlad trupp och grattade. Sen åt vi frukost och så var friden över. Men jag fick dem att tänka på att det ska vara min dag idag och att de kan vara snälla åtminstone en dag och då gick det faktiskt bra. Om det nu inte berodde på att de for iväg på byn båda bråkstakarna förstås. Jag slapp deras kivande iaf.
Sen var jag och grattade min egen lilla mamma med en bukett blommor och en kram.
 
Max har feber och är ordentligt förkyld så jag hoppas det går över till imorgon, annars måste jag ta ledigt för vård av sjuka barn igen. Inte för att jag klagar, på ett sätt är det skönt ibland att vara ledig en extra dag. Men det passar inte just den här veckan. Men å andra sidan passar det väl aldrig egentligen.

Snart kommer guben hem igen så vi får bråka lite några dagar innan vi vänjer oss vid att vara tvåsam.
Det brukar vara så när den ena varit borta så länge. Men det ordnar sig säkert som vanligt.
Har pratat m farmor igen idag, hon låter pigg och glad. Det är så skönt att det går åt rätt håll.

Har slängt barnen i säng men lika säkert som att påven är katolik så tar det minst en timma innan de somnar på söndag kväll. Jag hör hur de tjafsar i sängen, måste väl gå och hota med cykelförbud och spelförbud så de lugnar ner sig lite.

Hoffa då, vad roligt med ungar:)